Via ferrat straumsfjäll guidad klättringvia-ferrata-straumsfjell

 Via Ferrata Brokke og Straumsfjell

Brokke via ferrata er lett/middels vanskelighetsgrad. 4 timer parking til parking. Vi har guidede turer  var dag fra 1. juni til sesongen lukker 30. september.

Samling 11:00 på Helle camping. Registrering på denne nettsiden.

Straumsfjell. Gradert til D, veldig vansklig.  Guidede turer var dag til slutten av sesongen i september. Bestilling på nettsiden.

Via Ferrata Straumsfjellet

Via Ferrata Brokke

Utfordre deg selv og dine venner i Norges lengste og tøffeste Via Ferrata. Ferrataen er gradert til D (svært vanskelig) med overhengende partier og få trinn. For dere som ikke er erfarne klatrere anbefales det sterkt å gå med guide. Med guide, stålkabler og jerntrinn kan de fleste våge seg opp det stupbratte Straumsfjellet.

På toppen, 550 meter over bekken, kan en nyte utsikten over vakre Setesdalen!

Det er også satt opp en gapahuk som det er mulighet for å overnatte i, for de som ønsker det. Stien ned er lett å følge, men den er bratt og går noe i ulendt terreng.

Via Ferrataen i Løefjell/Brokke er ny for i år. Den ble klar høsten 2016. Denne har graderingen B (lett/middels). På denne ruten sitter trinnene tettere og er tilpasset yngre klatrere. Selve klatringen er 500 meter lang og er er riktig flott familieeventyr.

Nedfarten er en markert tursti, og hele turen regnes ta ca 4 timer t/r.

Guidet tur

Straumsfjellet: Vi anbefaler (på det sterkeste) å gå med guide. Dette er erfarne klatrere som hjelper og veileder deg trygt opp klatreløypa, fra start til slutt. Vi har turer hver dag, Oppmøte kl. 08:30. Erfarne klatrere kan gå uten guide etterpå. Registrering via telefon dagen før.

Dersom du/dere ønsker annet tidspunkt, eller er en stor gruppe, ta kontakt!

Brokke/Løefjell: Det går guidet tur hver dag fra Helle Camping. Oppmøte kl. 11:00. Ønsker du/dere å gå på egen hånd kan dette skje både før og etter…bare husk registrering på campingplassen før du klatrer.

MERKNAD; Alle guide-/gruppeturer MÅ bestilles senest kl.1700 dagen før. 

Praktisk informasjon

Det er oppmøte på Helle Camping FOR ALLE som skal gå Via Ferrata!! (Se kart).

Kle deg godt, etter været, og bruk gode sko uten for glatte såler. Joggesko fungerer godt. Vi har goda skor til uteleie. 100 kr dagen. 

I sekken: vind-/regnjakke, niste, ekstra energi og 1-2 l med vann/drikke.

Turene tar t/r: Straumsfjellet 5-8 timer og Løefjell/Brokke ca 4 timer.

Vær oppmerksom på att turen kan bli avlyst på grunn av regn, skulle dette skje flytter vi turen til en annen dato.

Oppdaterer…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.